Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
Geen training op zaterdag 25 mei 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 mei 2013 19:58

Geen training op zaterdag 25 mei 2013

Naar aanleiding van het overlijden van Elien Vande Populiere (03.08.1984 - 18.05.2013), dochter van Jean-Marie en Rosa Vande Populiere - De Vogelaere en partner van Bert Taelman, zal er op zaterdag 25 mei 2013 geen training doorgaan te Kruishoutem.

 

RB Elien

 

Hopende op jullie begrip voor deze late berichtgeving, rekening houdende met deze uitzonderlijke omstandigheden.

 

Het bestuur en de trainers

 

Laatst aangepast op donderdag 30 mei 2013 13:16
 
uitslagen april 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 25 april 2013 10:16

 

Open Belgium Judo Masters te Brussel op zondag 28 april 2013

Afgelopen weekend vond in Etterbeek naar jaarlijkse gewoonte terug de Open Belgium Judo Masters plaats, het Open Belgisch Kampioenschap voor veteranen (+30 jaar). Hans De Vos, Rob Kroonen en Jean-Marie Vande Populiere namen hieraan deel voor onze club, en met succes. Allen slaagden ze er in om een podiumplaats te behalen in hun leeftijds- en gewichtscategorie.Belgian Judo Masters 2013

Hans De Vos (+100kg), die voor de eerste maal kon deelnemen, won al zijn kampen in de leeftijdscategorie M1 (30 - 34 jaar) en eindigde zo op de 1e plaats. Hierdoor mag hij zich dan ook Belgisch Kampioen bij de Masters noemen. Een zoveelste titel op zijn erelijst.

Ook onze hoofdtrainer Jean-Marie Vande Populiere stond op de mat. Alhoewel het een tijdje geleden was dat hij nog deelgenomen had aan competitie was dit er op de mat niet aan te merken. Bij de M6 (55 - 59 jaar) kampte Jean-Marie in de categorie -100kg zich vlot tot in de finale, waar hij nipt de duimen moest leggen tegen een Fransman. Een 2e plaats als eindresultaat is zeker niet slecht. Als eerste Belg in zijn categorie mag Jean-Marie zich ook Belgisch Kampioen bij de Masters noemen. Na afloop was hij toch wat ontgoocheld, aangezien de eerste plaats haalbaar was.  

Ook onze Kruishoutemse Nederlander kwam de mat op. Rob Kroonen vocht bij de M4 (45 - 49 jaar) in de categorie tot 100kg voor wat hij waard was. Hij eindigde uiteindelijk op een 3e plaats. Een mooi resultaat, zeker als je weet dat hij daags voordien ook op de mat stond op een tornooi in Nederland.

Tot slot is ook nog Kristof Vanden Berge, uit Brakel, die bijna wekelijks komt trainen in onze club. Hij eindigde ex aequo op een 2e plaats bij de M2 (35 - 39 jaar) in de categorie -100kg.

 

Proficiat aan al deze judoka's. En zo zie je maar dat judo een sport is voor zowel jong als iets ouder.

 

Open Groen-Blauw Oost-Vlaanderen te Wachtebeke op zaterdag 27 april 2013

Lies Desmet (U15) en Hanne Vermeiren (U18) namen afgelopen zaterdag deel aan het Open Groen-Blauw te Wachtebeke.

Lies zette de trend van de laatste tornooien verder en kampte zich een weg naar de 1e plaats in de categorie tot36 kg. Onze andere jongedame, Hanne, verging het echter iets minder. In haar eerste kamp kwam ze nogal onzacht in aanraking met de mat en moest dan ook geblesseerd opgeven. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het nog mee te vallen, wel zal ze de komende weken niet op de mat te bespeuren vallen. We wensen haar dan ook een spoedig herstel en hopen haar snel terug te zien (of horen tongue ) op de mat.

 

U15 te Eernegem op zondag 21 april 2013

Enkel Lies Desmet had zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Het feit dat ze als enigevan onze club de mat op kwam liet ze zeker niet aan haar hart komen, want net zoals in Evergem slaagde ze er in om opnieuw het hoogste schavot van het podium in te nemen.

Lies behaalde een schitterende 1e plaats in de categorie tot 36 kg.

Proficiat

 

Internationaal ploegentornooi "21ème Tournoi Christophe Maquet" te Sainghain en Mélantois (FRA) op zaterdag 13 april 2013

Zoals elk jaar nemen we met onze club deel aan het gemengd ploegentornooi te Sainghain en Mélantois in de buurt van Rijsel (FRA). Twee dames en vijf heren kampen telkens tegen een andere club in volgende gewichtscategoriën: Dames: -57kg en +57kg, Heren: -66kg, -73kg, -81kg, -90kg en +90kg.

Aangezien we de voorbije 2 jaar 3e geëindigd zijn, waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Maar wegens enkele afzeggingen van judoka's was Jean-Marie genoodzaakt om op het laatste moment nog op zoek te gaan naar vervanging om de ploeg compleet te maken. En met succes, want op zaterdag stond er een volledige ploeg paraat op dit tornooi. 

In de voorrondes konden we het redelijk vlot halen. We werden 2e in onze poule, en plaatsten ons zo rechtstreeks voor de hoofdtabel. Dat het nadien niet eenvoudig ging worden wisten we op voorhand. We kwamen namelijk uit tegen de thuisploeg en tevens finalist van vorig jaar. Iedereen deed zijn uiterste best en vele wedstrijden konden beide kanten op, maar telkens kwamen we een beetje te kort waardoor we uiteindelijk verloren. Jammer! Geen medaille dit jaar, maar wel een leuke judonamiddag met veel mooi judo. Volgend jaar zijn we terug van de partij om hopelijk beter te doen.

2013 Sainghain

 

U11 en U13 ontmoeting Beker Wilfried Van De Walle te Evergem op zondag 7 april 2013

Twee weken na onze U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem stond de volgende ontmoeting reeds op de agenda. Vijf judoka's van onze club schreven zich hiervoor in. En dit met wisselend succes, maar allen deden hun uiterste best en vochten voor wat ze waard waren.

Onderstaade judoka's namen deel:

U11

 

Carmillian Struyf

Milan Vanderscheuren

U13

 

 

Jarno Weytens

Allin Vanderscheuren

Desmet Fien

 

Tornooi Freddy Van Durme voor U15 - U18 - U21/+21 te Evergem op zaterdag 6 april 2013

Lies Desmet en Hanne Vermeiren maakten de verplaatsing naar Evergem om er deel te nemen aan het 28e tornooi Freddy Van Durme. En met succes, Beide dames slaagdn r in om een podiumplaats te bemachtigen.

Lies Desmet (U15) behaalde in  de categorie tot 36kg een 1e plaats. Trainen en doorzetten leidt vroeg of laat dus tot schitterende resultaten. Hanne Vermeiren (U18) kon dan natuurlijk niet onderdoen. Op haar 2e tornooi sinds haar blessure behaalde ze een mooie 2e plaats en toont zo aan dat ze stilaan terug in vorm is.

Proficiat aan beide dames.

Laatst aangepast op woensdag 01 mei 2013 09:27
 
uitslagen maart 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 12 maart 2013 12:22

Bekers van Deinze op zaterdag 30 maart 2013

Tijdens het paasweekend zijn er niet alleen de Gulden Eifeesten in Kruishoutem, maar traditiegetrouw ook de Bekers van Deinze in het judo voor de leeftijdscategoriën U15, U18 en U21/+21. In elke leeftijdscategorie waren we vertegenwoordigd.

Lies Desmet startte in de ochtend en zette meteen de maatstaf door een 1e plaats te behalen.

Nadien was het de beurt aan Hanne Vermeiren, die na een periode out door blessure voor het eerst sinds lang terug op de wedstrijdmat stond. En Hanne deed het zeker niet slecht, ze verloor uiteindelijk de kamp voor de derde plaats. Een 5e plaats is zeker niet mis voor een wederoptreden.

Ook Hans De Vos was van de partij en te Deinze en de tegenstand zal het weer geweten hebben. Hans werd opnieuw eerste in zijn categorie. Nadien was hij echter wel wat ontgoocheld over het feit dat hij maar een medaille kreeg op de BEKERS van Deinze.

Proficiat aan de judoka's

 

U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem op zondag 24 maart 2013

Afgelopen zondag was er terug onze jaarlijkse U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem. Als organiserende club kunnen opnieuw terugkijken op een geslaagde editite met een kleine 300 deelnemers over beide leeftijdscategorieën. Ook onze eigen jongeren namen talrijk deel, er waren maar liefst 14 judoka's vn onze club die hun kans waagden en zich wilden meten met de opgedaagde tegenstand.

De één had natuurlijk al wat meer ervaring dan de andere, voor anderen was het dan de eerste keer of wilden na een tijdje nog eens meedoen en hun kans wagen. Dit dan ook met wisselend succes, maar allen deden hun uiterste best en vochten voor wat ze waard waren. Volgende judoka's namen deel aan onze U11 en U13 ontmoeting:

U11


Faye Devriese

Kobi Debruyne

Milan Vanderschueren

Carmillian StruyfU13


Fien Desmet

Roxanne Baeten

Stan Durnez

Weytens Jarno

Wout De Bruyne

Toby Luys

Warre Lecluyse

Yentl Van Lancker

Lenno Durnez

Allin Vanderscheuren

Proficiat aan deze jonge deelnemers en hopelijk smaatkte dit naar meer en zien we ze binnekort nog terug op de wedstrijdmat van één van de komende U11 en U13 ontmoetingen.

 

Golden Judocup U21/+21 te Zelzate op zondag 17 maart 2013

Twee deelnemers en twee medailles vandaag op de Golden Judocup te Zelzate. Zeker geen slecht resultaat dus. Merel Carrijn behaalde een 3e plaats in de categorie tot 70kg. Hans De Vos deed het zelf nog beter en werd 1e in zijn gewichtscategorie (+100kg).

Proficiat aan beide judoka's

 

Golden Judocup U11 en U13 te Zelzate op zaterdag 16 maart 2013

Vandaag hadden vier jonge judoka's zich ingeschreven voor de U11 en U13 ontmoeting. Voor twee van hen was het zelfs de allereerste competitie in hun judocarriere. 's Ochtends kwamen bij de U11 Milan Vanderscheuren en Kobi Debruyne de mat op. In de namiddag was het dan de beurt aan Allin Vanderscheuren en Yentl Vanlancker bij de U13

Allen deden ze hun uiterste best en de resultaten waren er dan ook naar. Dit beloofd voor volgende week in Kruishoutem.

 

Internationaal tornooi te Ingelmunster op zaterdag 9 maart 2013

Afgelopen weekend waagden verschillende van onze judoka's hun kans op het internationaal tornooi van Ingelmunster. En met succes, alle deelnemers van onze club konden immers een medaille in de wacht slepen.

Lies Desmet (U15) vocht voor wat ze waard was in de categorie tot 36kg. En dat het spannend was, is ook te merken aan de resultaten. Na alle wedstrijden stonden er drie meisjes ex aequo voor de eerste plaats. Maar door het onderlinge gewichtsverschil werd Lies uiteindelijk al 3e gerangschikt. Een bronzen medaille als eindresultaat is zeker niet slecht.

In de leeftijdscategorie U21/+21 kwamen 2 van onze judoka's de mat op. Lise De Weirdt behaalde een mooie 2e plaats in de categorie tot 63kg. Na een bronzen medaille voor Lies en een Zilveren voor Lize ontbrak ons enkel nog het goud, en daar zorgde Hans De Vos dan weer voor. In de categorie +100kg behaalde Hans de 1e plaats.

Brons, Zilver en Goud met slechts 3 judoka's. Ik denk dat we zeker niet mogen klagen over deze prestaties. Proficiat aan de judoka's en doe zo verder.

Laatst aangepast op donderdag 04 april 2013 11:14
 
uitslagen februari 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 11 februari 2013 17:00

U11 en U13 ontmoeting te Berlare op zondag 17 februari 2013

4 van onze jonge judoka's zakten af naar Berlare. Carmilian Struyf was de enige deelnemer van onze club bij de U11. In de U13 waren we vertegenwoordigd door 3 judoka's, Stan Durnez, Yentl Van Lancker en Fien Desmet.

 

U15 te Izegem op zaterdag 16 februari

Enkel Lies Desmet maakte de verplaatsing naar Izegem, en met succes. Lies behaalde een 3e plaats in haar categorie.

Proficiat

 

Sportgala 2012 op vrijdag 8 februari 2013

Naar jaarlijkse gewoonte waren weer verschillende judoka's van onze club genomineerd voor het Sportgala waar de Kruishoutemse sporters of sporters lid van een Kruishoutemse sportclub gelauwerd werden voor hun prestaties van 2012. Uit alle nominaties werden per categorie drie supernominaties geselecteerd, waaruit dan de uiteindelijke laureaat verkozen werd.

Supernomninaties waren er voor Lies Desmet (Sportjongere), Lisa Leyman (Sportvrouw), Hans De Vos (Sportman) en zowel onze dames- als herenploeg (Sportploeg). Verschillende van deze genomineerden werden ook uiteindelijk gelauwerd in hun categorie:

Lisa Leyman

HansDe Vos

Damesploeg Asahi '90

Sportvrouw 2012

Sportman 2012

Sporploeg 2012

 

Proficiat aan deze sporters, hopelijk kunnen zij dit jaar hun prestaties van 2012 bevestigen.

 

Het bestuur en de trainers

 

Ladies Open Arlon op zaterdag 2 februari

Op dit Internationaal tornooi is Lisa Leyman er wegens blessure niet in geslaagd om vanuit haar poule door te stoten naar de hoofdtabel. In haar derde en beslissende kamp kwetste Lisa zich aan de enkel waardoor ze genoodzaakt was om op te geven.

Hopelijk gaat de revalidatie vlot en zien we haar binnekort terug op de tatami

 

Bekers der topjudoka's op zaterdag 2 februari te Lokeren

Twee dames maakten de verplaatsing naar dit tornooi in Lokeren. En met succes. Hanne Vermeiren (U17) behaalde een 2e plaats in de categorie -48kg. Lies Desmet (U15) slaagde er zelfs in om al haar kampen te winnen en zo een 1e plaats in de wacht te slepen in de categorie -36kg.

Proficiat aan deze judoka's

Laatst aangepast op maandag 04 maart 2013 16:26
 
uitslagen januari 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 januari 2013 17:13

Vlaams Kampioenschap voor de jeugd op zondag 27 januari 2013 te Herentals

Door hun podiumplaats op het Provinciaal Kampioenschap mochten Lies Desmet (U15), Hanne Vermeiren (U18) en Lisa Leyman (U21) deelnemen aan het Regionaal (Vlaams) Kampioenschap te Herentals.

Jammer genoeg is geen van onze dames er in geslaagd om in Herentals een podiumplaats te behalen en zo door te stoten naar het Belgische Kampioenschap. Het is een dag geworden van net niet. Alle drie verloren ze  hun kamp voor het brons en belanden zo net naast het podium op een vijfde plaats

 

Provinciaal Kampioenschap voor de jeugd op zaterdag 19 januari te Aalter

Wegens ziekte en blessureleed stonden er slecht 4 van de 9 ingeschreven Kruishoutemse judoka's op de mat tijdens het provinciale Kmapioenschap. Nele Van Parijs, Thomas De Clercq, Jellien Leyman, Fabian Nelis en Dino Coppens waren genoodzaakt om forfait te geven. Hopelijk doen ze volgende keer wel terug mee!

Diengene die wel aanwezig waren slaagden er in de om de eer van onze club hoog te houden. Van de 4 deelnemers stonden er maar liefst 3 op het podium en konden zich op die manier plaatsen voor het Vlaams Kampioenshap komend weekend.

Hieronder vind u de resultaten:

U15

U18

U21

U21

Lies Desmet

Vermeiren Hanne

Lisa Leyman

Sebastien Hove

-36kg

 

-52kg

-81kg

1e plaats

3e plaats

3e plaats

5e plaats

Proficiat aan deze judoka's  en we wensen hen dan ook veel succes komend weekend op de Vlaamse Kampioenschappen.

 

SVS Sholenkampioenschap op woensdag 16 januari te Hasselt

Slechts 2 judoka's zakten op woensdag af naar Hasselt om er deel te nemen aan het SVS scholenkampioenschap judo. Lies Desmet (-36kg) slaagde er in om de 1e plaats in de wacht te slepen. Ook haar zus Fien Desmet kampte zich een weg naar de medailles. Zij behaalde een mooie 3e plaats.

 

29ème Tounoi international de Nivelles op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013

Het nieuwe jaar was nog mar pas begonnen of de eerste competitie diende zich al weer aan. Tijdens het tweede weekend van januari stond het internationaal tornooi te Nijvel op de agenda. Verschillende Kruishoutemse judoka's waagden hun kans en met succes.

Zaterdag 12 januari:

U18 Hanne Vermeiren -48kg

1e plaats

Zondag 13 januari:

U13

U15

+21

+21

Fien Desmet

Lies Desmet

Hans De Vos

Hans De Vos

 

-36kg

+100kg

open cat.

3e plaats

3e plaats

1e plaats

2e plaats

Laatst aangepast op vrijdag 01 februari 2013 16:37
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 17