Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
uitslagen oktober 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 06 oktober 2013 21:05

Flanders Judocup te Lommel op 26 en 27 oktober 2013

Voor dit Internationaal tornooi van de VJF te Lommel waren Lies Desmet (U15) en Lisa Leyman (U21) geselcteerd voor deelname door de Vlaamse Judofederatie.

Lies Desmet deed haar uiterste best, maar de tegenstand bleek toch een maatje te groot voor haar. Hard trainen en volgend jaar terug een selectie afdwingen en dan hopelijk beter doen.

Lisa Leyman kon jammer genoeg niet deelnemen aan dit tornooi. Dit door haar blessure die ze vorige week opliep tijdens het Vlaams Kampioenschap.

 

U11 en U13 ontmoeting te Waarschoot op zondag 20 oktober 2013

Ook dit weekend kwamen onze jongste wedstrijdjudoka's in actie. In de U11 namen Milan Vanderscheuren, Carmilian Struyf, Kobi De Bruyne en Lowie Ringoet deel.

Bij de U13 kwamen Georgina Lamb en Allin Vanderscheuren in actie. 

Allen deden ze hun uiterste best en hopelijk smaakte deze wedstrijdervaring naar meer en zien we hen terug tijdens de komende U11 en U13 ontmoetingen. 

 

Vlaams Kampioenschap +21 op zaterdag 19 oktober 2013 te Dendermonde

Afgelopen zaterdag vond in Dendermonde het Vlaams Kampioenschap plaats. Via de Provinciale Kampioenschappen konden zich niet minder dan 6 van onze judoka's zich plaatsen voor deze wedstrijd. (zie onder voor resultaten PK 2013)

Jammer genoeg ging het deze keer niet zo vlot zoals op het PK. De tegenstand was groter, wat normaal is als je weet dat enkel de besten van elke provincie mogen deelnemen aan deze wedstrijd. Toch slaagden 2 van onze judoka's er in om op het podium te eindigen. Liga Tera vocht zich in de categorie tot 70kg een weg naar de 3e plaats. Een schitterende prestatie voor deze jonge mama. En zo mag ze op 2 november ook deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap te Herstal. Hopelijk slaagt ze er ook daar in om haar prachtprestatie te herhalen. We hopen alvast het beste voor haar. 

Hans De Vos had een iets mindere dag, maar werd uiteindelijk toch nog 3e in de +100kg. Een podiumplaats geeft normaal gezien recht op deelname aan het BK. Maar aangezien verschillende topjudoka's rechtstreeks mogen deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap van de VJF, diende hij een extra kamp te vechten om zijn selectie af te dwingen. Jammer genoeg trok hij hier niet aan het langste eind. Geen BK voor Hans dit jaar. Hopelijk kan hij deze teleurstelling omzetten naar motivatie en er volgende keer terug volledig voor gaan.

Onze andere deelnemers vochten voor wat ze waard waren, maar konden geen podiumplaats verzilveren. Het Regionale Kampioenschap bereiken is zeker niet min, maar elke judoka wil winnen. Volgende keer, met nieuwe moed en energie beter. Toch proficiat aan Lisa Leyman, Lise De Weirdt en Saskia Dewit. Voor Lisa liep het zelf nog minder, zij kwetste zich tijdens één van haar kampen aan de schouder. Hopelijk valt de blessure mee, maar voorlopig is het nog even afwachten om te weten hoe ernstig het is.

 

De volledige uitslag van het Vlaams Kampioenschap kan je hier terugvinden.

 

 U11 en U13 ontmoeting te Brugge op zondag 13 oktober 2013

U11 te Brugge 2013

Het judoseizoen draait ondertussen al terug op volle toeren. Vandaag was het de beurt aan de kleinsten voor hun eerste wedstrijd dit seizoen. Voor sommigen was het zelfs hun eerste officiele wedstrijd uit hun prille judocarriere. En met succes. Allen deden hun uiterste best en vocdhten voor wat ze waard waren. En na afloop was iedereen tevreden en smaakte het bij allen naar meer.

Volgende Kruishoutemse judoka's kwamen in actie te Brugge:

U11

 

 

 

 

U13

Lowie Ringoet

Milan Vanderschueren

Carmillian Struyf

Merijn Libbrecht

 

Allin Vanderschueren

 

Selectie Flanders Judocup

Door hun mooie resultaten en hun goede ranking en in hun desbetreffende leeftijds- en gewichtscategorie zijn Lisa Leyman (U21) en Lies Desmet (U15) geselecteerd door de Vlaamse Judofederatie voor de Flanders Judocup te Lommel. Dit internationaal jeugdtornooi plaats op 26 en 27 oktober te Lommel.

We wensen beide judoka's veel succes op dit zwaarbezet tornooi.

 

vjf flanders judocup 2013 header 04

 

 

Beker van Oud-Turnhout U15, U18, U21 en 21+ op zaterdag 12 oktober 2013

Twee van de drie ingeschreven judoka's maakten uiteindelijk de verplaatsing naar Oud-Turnhout voor deze wedstrijd. Hanne Vermeiren moest jammer genoeg forfait geven wegens een blessure. Hopelijk haar kwetsuur mee en vinden we ze na haar revalidatie snel terug op de tatami.

In Oud-Turnhout kwamen Lies Desmet en Dino Coppens in actie. En ze deden het niet onaardig. Lies Desmet verloor voor de 3e plaats in de categorie tot 40kg bij de U15. Een categorie hoger dan voorheen deed ze het dus zeker niet slecht.
Dino Coppens (U15) is terug van weg. Hij kampte in de -46kg. Een niet zo druk bezette categorie, maar ook hier dient er gevochten te worden om de plaatsen te verdelen. Dino deed het verre van slecht en veroverde uiteindelijk de 2e plaats.

Proficiat aan deze judoka's.

 

 

Provinciaal Kampioenschap +21 te Kruishoutem op 5 oktober 2013

Naar jaarlijkse gewoonte vond afgelopen weekend terug het Provinciaal Kampioenschap +21 plaats in de Sporthal van Kruishoutem. Deze thuiswedstrijd was een extra stimulans voor onze eigen judoka' om een medaille in de wacht te slepen en zo door te stoten naar het Vlaams Kampioenschap. Een podiumsplaats op het Provinciaal Kampioenschap geeft immers een rechtstreekse selectie met zich mee voor het Regionaal Kmpioenschap dat dit jaar plaats vind op zaterdag 19 oktober 2013 te Dendermonde.

En met succes, want niet minder dan zes van onze judoka's slaagden er in om een medaille in de wacht te slepen en zo door te gaan naar het Vlaams Kampioenschap 2013. Hieronder vind u de uitslag van onze judoka's:

Dames:

-52kg
-63kg
-63kg
-70kg

Heren:

-60kg
+100kg

 

Lisa Leyman
Lise De Weirdt
Saskia Dewit
Liga Tera

 

Roy De Caster
Hans De Vos

 

3e plaats
1e plaats
2e plaats
1e plaats

 

3e plaats
1e plaats

podium PK

 

Daarnaast is er ook nog een 1e plaats voor Aino Gansemans, JC Kwai Deinze (-57kg), en een 3e plaats Kristof Vanden Berge, JC Kadan Brakel (+100kg). Beide judoka's zijn regelmatig terug te vinden op onze tatami tijdens training en zullen binnenkort deel uit maken van de Kruishoutemse ploeg in de komende Interclub 2013.

De volledige uitslag van het Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen vind je hier terug.

Tot slot willen wij al deze judoka's nogmaals proficiat wensen met het behaalde resultaat en hen ookvel succes wensen op het Komende Vlaams Kampioenschap.

Laatst aangepast op zondag 10 november 2013 12:23
 
nieuws PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 21 augustus 2013 08:41

Beste judoka's, ouders en sympathisanten,

 

Het nieuwe judoseizoen is ondertussen van start gegaan. Eind augustus kenden we reeds een enorm succesvolle judostage voor de jeugd. Maar liefst 50 jonge judoka's kozen deze judostage uit om na de zomervakantie er terug volop tegenaan te gaan op de tatami.Naast judo gingen we ook lopen en zwemmen. Onze trainers zorgden voor een gevarieerd programma, zodat iedereen steeds moe maar tevreden naar huis ging.

Op 7 september kenden we ook terug een geslaagde stagedag voor de onze iets oudere judoka's. 's Ochtends wer er gestart met judo, nadien gingen we gaan lopen in lozerbos en in de namiddag gingen we kayakken op de Leie in Astene. Alle verplaatsingen werden gedaan met de fiets en 's avonds werd er afgesloten met een gezellige BBQ. Een ideale manier om een dag van intensief te sporten af te sluiten.

Sinds kort hebben we in Kruishoutem ook onze intrek genomen in onze nieuwe dojo. Deze is echter nog niet volledig afgewerkt, maar dit komt binnekort zeker in orde. Een vaste dojo met maar liefst 260m² tatami, het is nu al ronduit schitterend. En wanneer deze heel binnekort volledig zal afgewerkt zijn, zal deze nog prachtiger zijn dan nu al het geval is.

 

Foto's van dit alles vind u binnenkort op deze site.

 

Hieronder nog enkel belangrijke data:

Zaterdag 5 oktober 2013:  Provinciaal Kampioenschap U/+20 te Kruishoutem, geen training

2 en 3 november 2013: Breughelmaal

 

Sportieve groeten,

 

De trainers en het Bestuur

Laatst aangepast op maandag 16 september 2013 21:04
 
Vakantie 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 20 juni 2013 11:00

Vakantie 2013

Lieze-Hans demo 2013

Na een geslaagde demonstratie, huldiging en receptie op zaterdag 8 juni 2013 te Kruishoutem zal het op judogebied de komende weken iets kalmer zijn. Op deze manier kunnen we onze batterijen terug opladen voor volgend seizoen, om er dan met minstens even veel enthousiasme tegenaan te gaan.Hopelijk staan jullie tegen dan ook te trappelen van ongeduld om opnieuw de mat op te gaan.

 

In Kruishoutem start het nieuwe seizoen op maandag 12 augustus 2013 voor de oudste groep. Op maandag 2 september 2013 starten de trainingen dan opnieuw voor alle leeftijden en dit op dezelfde uren als het voorbije seizoen.
Hopelijk is tegen dan ook onze nieuwe dojo klaar. Zoals u hoogstwaarschijnlijk wel al gezien hebt, wordt de sporthal van Kruishoutem momenteel uitgebreid met een nieuwbouw. Naast een tweetal leslokalen, een vergaderruimte, nieuwe burelen en een nieuwe fitnessruimte, komt er op de tweede verdieping een gloednieuwe judozaal.

In Wortegem-Petegem starten we het nieuwe seizoen op woensdag 4 september 2013 in sporthal De Ruffel te Petegem, dit voor alle leeftijden.

 

Traditiegetrouw hebben we van 26 tot en met 30 augustus onze jaarlijkse zomerstage voor de jeugd te Kruishoutem, waar naast judo ook een aantal andere sporten aan bod komen om de conditie terug volledig op peil te krijgen voor de start van het nieuwe judoseizoen. Indien u nog wenst deel te nemen aan deze judostage, neem contact op met het secretariaat.

 

Tot slot een deugddoende vakantie toegewenst en tot binnekort op of naast de judomat.

 

De trainers en het bestuur van judoclub Asahi '90 Kruishoutem

 

groepsfoto demo 2013

Laatst aangepast op vrijdag 08 november 2013 19:27
 
European Championships 2013 Masters PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 13 juni 2013 16:48

Europees Kampioenschap Masters te Parijs van 13 tot 16 juni 2013

European-Veterans-Championships-2013

Na het goede resultaat van op de Open Belgium Judo Maters te Brussel van zondag 28 april ll., wilden twee van onze oudere judoka's hun kans wagen op de Europese Kampioenschappen. Jean-Marie Vande Populiere en Hans De Vos, beiden Belgisch Kampioen in hun categorie hebben zich ingeschreven voor het EK dat dit jaar doorgaat in Parijs.

 

Donderdag (13 juni 2013) was het de beurt aan Hans De Vos. Hij komt uit in de categorie +100kg bij de M1 (30 tot 34 jaar). Na de weging gisteren wisten we dat hij mocht starten tegen Dennis Karpov uit Rusland. Hans deed wat hij kon, maar was niet opgewassen tegen de kracht van de Rus en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen. De Rus bleek nadien niet van de minste want hij schopte het uiteindelijk tot in de finale. Hierdoor mocht Hans herkansen tegen de Franse Sebastien Clavier. De strijd ging lange tijd gelijk op. Hans haalde terug uit met zijn beruchtte Tomoe Nage, maar deze was te traag en niet vlot genoeg uitgevoerd om te scoren. Uiteindelijk was het opnieuw Hans die aan het kortste eind trok en zich kort voor tijd liet pakken. Ippon voor de Fransman en einde van het Europese avontuur voor Hans.

Hans heeft vandaag zijn best gedaan, maar Europees niveau is blijkbaar een stuk hoger dan het Belgisch bij de Masters. Maar niet te min weer een ervaring rijker en achteraf bekeken was het misschien niet echt zijn dag, bovendien viel Hans met zijn 103 kg misschien iets te licht uit in de +100kg.

 

Zaterdag (15 juni 2013)  was het dan de beurt aan Jean-Marie Vande Populiere in de categorie -100kg bij de M6 (55 tot 59 jaar). Langzaamaan begint de spanning te komen bij J-M. Zeker toen hij op vrijdagavond naar de weging ging en bleek dat hij nog een kleine 2 kg boven zijn gewicht zat. Jean-Marie zette even door, zoals alleen hij dat kan,  en een tweetal uur later zat hij mooi op zijn gewicht. nog juist op tijd vooraleer de weging sloot. Alles was dus in orde om te starten met de wedstrijden.

Bij aanvang bleek de loting voor Jean-Marie niet zo gunstig. Hij moest namlijk als enige in zijn categorie een voorronde vechten, dit tegen Rasdosta Stanislav uit Tsjechië. Eerst ging het redelijk gelijk op, tot J-M inkwam en scoorde met minstens yuko, ter verdediging greep de Tsjech echter naar de benen met Hansukemake tot gevolg. De eerste overwinning was binnen voor J-M. Nadien in de kwartfinale moest J-M het opnemen tegen de Russiche Andrey Kashnov. Deze bleek na een tweetal minuten te sterk. Ippon voor de Rus. In de herkansingen kwan J-M dan uit tegenover een Fransman, Alain Blondron. Deze wedstrijd ging heel lang gelijk op, het was pas in de 3e minuut van de golden score dat er iemand kon scoren. Jammer genoeg was het de Fransman die uiteindelijk de overwinning pakte in deze wedstrijd. Hierdoor zat het kampioenschap er dan ook op voor Jean-Marie.

Jean-Marie deed zijn uiterste best en is volledig voor gegaan. Bovendien mogen we zeggen dat hij, gezien het ontbreken van een degelijke voorbereiding op dit EK, toch een meer dan mooie prestatie heeft geleverd. Hij mag dus zeker tevreden zijn van zijn wedstrijden, ook al houdt hij er een stijve nek aan over.

 

Proficiat aan onze beide judoka's in Parijs. En er worden zelfs al plannen gesmeed voor een volgende groot kampioenschap, of dit een EK of WK word weten ze nog niet echt.

En zo zie je maar dat judo een sport is voor alle leeftijden, niet enkel op recreatief maar ook op competitief vlak.

Laatst aangepast op donderdag 27 juni 2013 11:20
 
8 juni 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 30 mei 2013 13:15

Judodemonstratie en huldiging op zaterdag 8 juni om 10u00

Beste judoka's

Beste ouders en sympathisanten

Naar jaarlijkse gewoonte sluiten wij het judoseizoen opnieuw af met een uitgebreide judodemonstratie.

Alle judoka's, van jong tot oud, zullen hun kunnen demonstreren op zaterdag 8 juni van 10u00 tot 11u00 in de grote zaal van de sporthal te Kruishoutem.

Aansluitend aan deze demotraining worden de verdienstelijke judoka's van het afgelopen judoseizoen gehuldigd voor hun prachtprestaties.

En als afsluiter van het seizoen volgt dan een receptie met een hapje en een drankje. De ideale gelegenheid om na te praten over het voorbije seizoen en misschien al luidop te dromen van de toekomst.

Deze demonstratie en huldiging is dit jaar vroeger dan gewoonlijk, dit omwille van verplichtingen van verschillende trainers en leden die aanwezig moeten zijn op een vergadering van de Vlaamse Judofederatie. De trainingen zullen echter wel blijven doorgaan tot zaterdag 15 juni 2013.

judodemo

Opgelet, de training op zaterdag 8 juni zal voor de 3 groepen dus niet doorgaan zoals gewoonlijk. Alle judoka's worden om 10u00 stipt verwacht in de grote zaal van de sporthal voor een gezamelijke demo-training.

Ook de ouders en andere sympathisanten zijn dan van harte welkom om te kijken en te genieten van deze prachtige demonstratie.

Met sportieve groeten,

Het bestuur en de trainers

Laatst aangepast op zaterdag 01 juni 2013 13:59
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 17