Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
uitslagen oktober 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 22 oktober 2014 20:43

 

Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen +21 te Kruishoutem op zaterdag 11 oktober 2014

Vandaag vond in onze sporthal het provinciaal kampioenschap plaats. Merel Carijn (-63kg) , Lise De Weirdt (-63kg), Liga Tera (-63kg), Bert Taelman (-81kg) en Hans De Vos (+100kg) kwamen vandaag in actie op deze thuiswedstrijd. Drie hen slaagden er ook in om een podiumplaats te bemachtigen en zo een selectie voor het Vlaams Kampioenschap in de wacht te slepen.

Liga Tera - 1e plaats

Lise De Weirdt - 3e plaats

Hans De Vos - 1e plaats

 

Piet Braken Tornooi te Reuven (NL) op zondag 5 oktober 2014

Vandaag stond een verre verplaatsing op het programma. Verschillende judoka's maakten de lange trip naar het Nederlandse Reuven om aldaar het beste van zichzelf te geven. En met succes.

Bij de U13 (-46kg) stond Hannes Vanluchene daags na zijn wedstrijd te Kemzeke terug op de wedstrijdmat. Met maar liefst 17 deelnemers in zijn categorie was het niet eenvoudig. Hannes deed zijn uiterste best en in zijn 6de wedstrijd verloor hij uiteindelijk voor de 3e plaats. Zeker een mooi resultaat voor zijn eerste echt grote tornooi.

Jason Goeminne en Ferre Willems kwamen in actie bij de U15 in de categorie tot 66kg. Beiden deden het niet slecht. Jason behaalde een mooie 2e plaats, zijn collega slaagde er net niet in om het podium te bereiken. Een 5e plaats in de eindstand dus voor Ferre.

Siebe De Jaegher (U18) moest reeds om 5u00 's ochtends vertrekken om tijdig op de mat te staan. Siebe kampte bij de -55kg zich een weg naar de kamp voor de 3e plaats die hij uiteindelijk nipt verloor. Een 4e plaats dus voor Siebe.

Bij de dames U18 kwamen Lies Desmet (-48kg) en Hanne Vermeiren (-57kg) in actie. In haar 2e wedstrijd kwam Hanne onzacht op het hoofd terrecht waarna ze de wedstrijd staakte. Naast een deuk in haar ego kwam ze er zonder verdere blijvende letsels van af. Lies had meer geluk. Vandaag vocht ze zich een weg naar de 3e plaats. Een mooi resultaat, zeker als je weet dat ze een categorie hoger vocht dan normaal.

U11 en U13 ontmoeting te Kemzeke op zaterdag 4 oktober 2014

Ook voor onze jongste judoka's is het nieuwe wedstrijdseizoen terug van start gegaan. Zaterdag vond in Kemzeke de eerste U11 en U13 ontmoeting plaats. Vijf van onze jongste competiteurs maakten de verplaatsing met wisselend succes. In de voormiddag kwamen bij de U11 kwamen Siel Willems en Helena Lamb in actie. Na de middag was het de beurt aan de U13, dan was het aan Georgina Lamb, Kobi De Bruyne en Hannes Vanluchene om de eer van Kruishoutem hoog te houden om de tatami.

Laatst aangepast op woensdag 22 oktober 2014 21:09
 
uitslagen september 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 16 september 2014 20:49

 

Sho Dan Shiken 1e Dan op zondag 28 september 2014 te Zele

Afgelopen zondag vond in Zele het examen voor zwarte gordel 1e Dan plaats. Petra Maes nam deel aan dit examen en met succes.

Zoals u ongetwijfeld al was opgevallen tijdens één van de trainingen was Petra reeds geruime tijd bezig met de voorbereiding van dit examen. En al dit harde labeur was niet voor niets, want afgelopen weekend behaalde Petra de graad van 1e Dan.

Een mooie prestatie, zeker als je weet dat Petra in het verleden reeds meermaals verstek moest geven wegens blessure. Na bijna 21 jaar mag Petra vanaf nu een nieuw kleurtje van gordel dragen op de mat. EINDELIJK zwart. ;-)

En nu een nieuw doel? Of om het met de woorden van de technisch directeur van de Vlaamse Judofederatie te zeggen: "judo begint pas bij zwart"

We wensen Petra nogmaals proficiat voor deze mooie prestatie. Hopelijk zijn er sommigen nu geïnspireerd om zelf ook voor een Dan Graad (hoger) te gaan.

 

Open van Brabant te Tervuren op zaterdag 27 september 2014

Afgelopen weekend kwamen onze competitiejudoka's weer in actie. Tijdens de Open van Brabant kwamen 3 van onze sportievelingen in actie.

Lies Desmet (U18), Jason Goeminne (U15) en Fien Desmet (U15) zakten zaterdag af naar Tervuren voor deze competitie. Lies Desmet en Jason Goeminne slaagden er beiden in al hun kampen te winnen, dit respectievelijk in de categorie tot 44kg en tot 66kg.Proficiat aan beide judoka's.

Fien deed haar uiterste best, maar slaagde er niet in om een podiumplaats te behalen. Als ze zo verder doet lukt dit binnenkort zeker en vast.

Doe zo verder!

 

16e tornooi van de middenkust te Bredene op zondag 14 september 2014

Het nieuwe sezoen is nog maar net gestart of ook de eerst wedstrijden dienen zich al aan. Afgelopen weekend vong in Bredene de klassieke openingswedstrijd van het nieuwe judoseizoen plaats. Vier judoka's maakten de verplaatsing naar de kust en allen eidigden op het podium. Een goede start van het seizoen.

U18

Siebe De Jaeger

Hanne  Vermeiren

Lies Desmet

+21

Hans De Vos

 

-55kg

-57kg

-44kg

 

+100kg

 

3e plaats

2e plaats

2e plaats

 

1eplaats

 

Laatst aangepast op dinsdag 30 september 2014 22:08
 
nieuws PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 16 september 2014 20:35

Beste judoka's, ouders en sympathisanten,


judodemo

Het nieuwe judoseizoen is ondertussen van start gegaan. Eind augustus kenden we reeds een enorm succesvolle judostage voor de jeugd. Maar liefst 50 jonge judoka's kozen deze judostage uit om na de zomervakantie er terug volop tegenaan te gaan op de tatami. Naast judo gingen onze jonge sportievelingen ook lopen, zwemmen en fitnessen. Onze trainers zorgden voor een gevarieerd programma, zodat iedereen steeds moe maar tevreden naar huis ging.

Foto's van de jeugdstage vind u hier en hier

 

Op 20 september vind een stagedag voor de onze iets oudere judoka's (U15 U18 U21 en +21). 's Ochtends wordt er er gestart met judo, nadien gaan we lopen in lozerbos en in de namiddag kayakken op de Leie in Astene. Alle verplaatsingen gebeuren met de fiets en 's avonds zal er worden afgesloten met een gezellige BBQ. Een ideale manier om een dag van intensief te sporten te beëindigen.

 

agenda-reveilHieronder nog enkel belangrijke data:

Vrijdag 3 oktober 2014:  quiz voor judoka's, familie en vrienden

Zaterdag 11 oktober 2014: Provincaal Kampioenschap +21 te Kruishoutem

8 en 9 november 2014: Breughelmaal

Zaterdag 15 november 2014: Nationale Interclub te Kruishoutem

 

Sportieve groeten,

De trainers en het Bestuur

Laatst aangepast op dinsdag 16 september 2014 20:53
 
uitslagen maart 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 25 mei 2014 15:31

 

U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem op zaterdag 29 maart 2014

Naar jaarlijkse gewoonte vind eind maart onze eigen U11 en U13 ontmoeting plaats.Ook dit jaar was het weer een succes en mochten we meer dan 260 jonge judoka's verwelkomen op de wedstrijdmat.

Een thuiswedstrijd voor onze jongste judoka's, waar ze traditiegetrouw dan ook talrijk aanwezig. Met in totaal 19 Kruishoutemse deelnemers waren we ook dit jaar sterk vertegenwoordigd. Voor onze club kwamen volgende judoka's in actie.

U11 U13
Libbrecht Merijn
Willems Ciel
Coacolo Jens
Adam Arnout
Ringoet Oscar
Geysens Jarne
Lamb Helena
Bulcaen Kato
Devriese Faye

Lamb Georgina 
De Bruyne Kobi
Lecluyse Warre
Durnez Stan
Struyf Carmillian
Vanderschueren Milan
Ringoet Lowie
Dhondt Robin
Muylle Laurens

Ameye Davy

Onze judoka's deden het zeker niet onaardig. In het eindklassement bij de U13 eindigde Kruishoutem door een combinatie van het grote aantal deelnemers en de behaalde resultaten op de 3e plaats.

Proficiat aan onze jonge judoka's.

 

1e Open Bekers Van Gent op zondag 23 maart 2014

Open Bekers van Gent

Afgelopen weekend vonden te Zwijnaarde voor de allereerste maal de Open bekers van Gent Plaats, een organisatie van het Gents judoplatform. Een samenwerking tussen verschillende Gentse judoclubs.

 

Twee van onze U15 judoka's namen deel aan deze wedstrijd en deden dit zeker niet onaardig.

Fien Desmet behaalde een 3e plaats in de categorie tot 44 kg.

Ook Ferre Willems behaalde een mooie 3e plaats bij -66kg.

 

Een Mooi resultaat. Proficiat aan beide judoka's


Golden Judocup te Zelzate op zondag 16 maart 2014

Drie Kruishoutemse judoka's maakten dit weekend de verplaatsing naar Zelzate voor de Golden Judoclub. En met succes. Allen kwamen ze met een medaille terug naar huis.

Bij de U15 behaalden Fien Desmet (-44kg) en Ferre Willems (-66kg) beiden een 3e plaats.

Lies Desmet (-40kg) deed het bij de U18 zelf nog iets beter. Zij eindigde 1e in haar categorie.

 

U11 en U13 ontmoeting te Zelzate op zaterdag 15 maart 2014

Vandaag hadden er maar liefst 14 van onze jongste judoka's zich ingeschreven voor de U11 en U13 ontmoeting te Zelzate. Voor sommigen was het de allereerste keer, voor anderen begint het stillaan een gewoonte te worden.

Volgende judoka's kampten te Zelzate:

U11

Ringoet Oscar
Libbrecht Merijn
Willems Ciel
Coacolo Jens
Bulcaen Kato
Lamb Helena


U13

Lamb Georgina
De Bruyne Kobi
Lecluyse Warre
Durnez Stan
Struyf Carmilian
Vanderschueren Milan
Ringoet Lowie
Dhondt Robin

Laatst aangepast op zondag 25 mei 2014 15:33
 
uitslagen februari 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 09 maart 2014 11:19

 

Int. tornooi te Izegem op zondag 23 februari 2014

Op het tornooi te Izegem waar naar jaarlijkse gewoonte ook verschillende buitenlandse clubs vertegenwoordigd zijn, slaagde Ferre Willems (U15) er in om een mooie 3e plaats te behlen in de categorie tot 66kg.

Zo zie je maar dat hard werken op en naast de mat loont. Proficiat Ferre en doe zo verder.

 

U11 en U13 ontmoeting te Berlare op zondag 23 februari 2014

Ook onze jongste competitie judoka's kwamen deze week nogmaals in actie. Dit op de U11 en U13 ontmoeting te Berlare. Volgende van onze judok's namen deel:

U11 U13

Ciel Willems
Arnoud Adam
Oscar Ringout

Kato Bulcaen
Helena Lamb

Lowie Ringoet
Milan Vanderschueren
Carmilian Struyf

Georgie Lamb
Kobi De Bruyne

 

Uitreiking sporttrofeeën gemeente Zulte op 21 februari  2014

sportbelofte 2013 Zulte

Vrijdagavond werden de Zultse kampioenen 2013, naar goeie traditie, in de bloemetjes gezet en de Sportlaureaten 2013 bekend gemaakt in Zulte. Dat is een jaarlijkse organisatie van de sportraad en de sportdienst Zulte.

 

De 15-jarige judoka Lies Desmet werd uitgeroepen tot Sportbelofte 2013 van Zulte. Zij is actief bij Asahi 90 Kruishoutem VZW

 

Belgisch Kampioenschap Jeugd te Brugge op 16 februari 2014

BK jeugd 2014

Via een eerste plaats op het RK vorige week, mocht Lies Desmet deelnemen aan het BK in de categorie tot 44 kg.

Na heel wat wedstrijdperikelen slaagde Lies er in om een 3e plaats te behalen. Eeen bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap is zeker geen slecht resultaat.

 

De volledige uitslag en foto's vind je hier terug.

 

Nogmaals proficiat voor dit mooie resultaat en doe zo verder.

Regionaal Kampioenschap Jeugd te Dendermonde op 8 februari 2014

Zoals u eerder reeds kon lezen wisten 3 van onze judoka's zich via een podiumplaats op het Oost-Vlaams Kampioenschap voor de jeugd te plaatsen voor het Regionale Kmpioenschap.

Allen deden hun best, maar slechts één van onze jeugdige wedstrijdjudoka's slaagde er in om een podiumplaats te bemachtigen en op die manier door te stoten naar het BK.

Lies Desmet (U18) won haar beide kampen overtuigend met Ippon en behaalde zo de eindoverwinning in de categorie tot 44kg. Dit beloofd voor het Belgisch Kampioenschap van volgende week te Brugge.

Proficiat en veel succes op het BK.

 

8e sportgala te Kruishoutem op 7 februari 2014

Afgelopen vrijdag vond in de Mastbloem te Kruishoutem het 8e sportgala plaats waar de verdienstleijke sporters uit onze gemeente in de bloemetjes werden gezet voor hun prestaties in 2013.

Naast enkele eervolle vermeldingen van onze judoka's werd onze damesploeg verkozen tot sportploeg van het jaar 2013. Niet op hun volledige sterkte omwille van blessures en andere omstandigheden slaagdden zij er in om zich van het behoud te verzekeren in de Nationale afdeling van de Interclub. Hopelijk kunnen ze in 2014 wel aantreden in volle sterkte.

Nogmaals proficiat aan onze dames en allen die hieraan hebben bijgedragen.

Tijdens dit sportgala vond als intermezzo ook een korte judodemonstratie plaats. Iets wat het aanwezige publiek zeker kon smaken. Dat viel toch op te maken uit de vele positieve reacties die we nadien te horen kregen. Nogmaals bedankt aan de judoka's (en ouders) die dit mee mogelijk maakten.

 

Uitreiking 'Blauwe Pluim' te Kruishoutem  op zondag 2 februari 2014

Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Kruishoutemse Open VLD afdeling de 'Blauwe Pluim' aan een verdienstelijke Kruistemse inwoner op vereniging uit de gemeente. Dit jaar viel deze eer onze judoclub te beurt. Hieronder vind u de motivatie van hun keuze:

“Onze club werd in 1990 na een aantal initiatielessen in de sporthal van Kruishoutem opgericht en telt momenteel 140 leden. Diverse judoka’s behaalden de voorbije jaren titels en podiumplaatsen op provinciale en Vlaamse kampioenschappen. Bij de jeugd hadden we zelfs meerdere Belgisch kampioenen. Ook bij de interclub behaalde Asahi ’90 mooie resultaten met als hoogtepunt de nationale titel voor de damesploeg in 2012. De club heeft ondertussen zo’n 35 zwarte gordels. Hoofdtrainer van de club is dhr. Jean-Marie Vandepopuliere, 6e dan. Sinds 2013 kan de club voor haar trainingen terecht in een volledig nieuwe zaal in de sporthal van Kruishoutem en ook in de sporthal van Wortegem-Petegem kan men sinds kort judolessen volgen die worden ingericht door Asahi ’90. Daarnaast organiseert de club ook reeds jaren een succesvol tornooi voor de jeugd, het provinciaal kampioenschap voor de heren en één wedstrijddag van de interclub. Onlangs werd zelfs gestart met judo voor ouderen op vrijdagavond. Kortom judo voor iedereen, zowel op recreatief als competitief vlak.”

Laatst aangepast op zondag 23 maart 2014 17:03
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 17