Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen
Uitslagen
uitslagen februari - maart 2015 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 14 maart 2015 18:27

U11 en U13 ontmoeting te Berlare op 22 februari 2015

 Weerom hebben onze judoka’s het schitterend gedaan tijdens het tornooi in Berlare. Allen slaagden er in om een podiumplaat te behalen. Volgende judoka's kwamen in actie op de mat te Berlare.
U11
Jarne GeysensU13 te Berlare 2015
Anne Vanluchene
Jasmien Vanluchene
Kato Bulcaen
Ciel Willems
U13
Jana Neri
Lotte Baert
Kobi De Bruyne
Hannes Vanluchene
Carmillian Struyf
Proficiat aan deze jonge judoka's en doe zo verder. Volgende afspraak is voor deze leeftijdscategorie is te Zelzate op zaterdag 14 maart.
 

Judo tornooi te Ingelmunster U15-U18-U21 op 7 maart

Voor dit hoogstaand tornooi hadden onze judoka’s zich massaal ingeschreven, minstens 10 van onze jongeren zagen het wel zitten om hier hu, kans te wagen.
Ze werden vlug met de feiten geconfronteerd, velen van hen kwamen niet door de eerste ronde en hun tornooi was vlug voorbij.
Een paar van onze judoka’s slaagden erin om via de herkansingen een 5 plaats te veroveren.
Enkel Lies Desmet slaagde erin om de eer van onze club hoog te houden met een 2e plaats.
Al bij al een beetje magertjes, we hadden er meer van verwacht, op naar volgend tornooi te Zelzate op 15 maart 2015. Hard trainen nu en hopelijk zijn de resultaten dan beter.
Laatst aangepast op zaterdag 14 maart 2015 18:28
 
uitslagen januari - februari 2015 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 14 maart 2015 18:07

Bekers van Lokeren voor U15 en U18 op 17 januari 2015

 In de voorbereiding voor het provinciaal kampioenschap werd vlug nog deelgenomen aan dit tornooi. Onze judoka’s deden het zeer goed en zijn duidelijk klaar voor volgende opgave.

Georgië Lamb (U15) - 2de plaats
Stan Durnez (U15) - 2de plaats
Warre Lecluyse (U15) - 3de plaats
Robin Wittouck (U15) - 3de plaats
Lies Desmet (U18) - 3de plaats
Hanne Vermeiren (U18) - 1ste plaats

Maxim Mulder, Jason Goeminne, Siebe  en Yentl Van Lancker namen eveneens deel aan deze competitie. Zij deden hun uiterste best, maar slaagden er niet een podiumplaats te  behalen


U11 en U13 ontmoeting te Aalst op 18 januari 2015

Trainer Marcel trok met de jongsten naar Aalst voor de eerste U11 en U13 ontmoeting van het nieuwe jaar. Enkelen onder hen stonden voor de eerste maal op een wedstrijd tatami.

U11
Anne  Vanluchene 4de plaats
Jasmien Vanluchene 2de plaats
Kato Bulcaen 1ste plaats
Ciel Willems 1ste plaats

Jarne Ghyesens 2de plaats

U13
Helena Lamb 1ste plaats
Hannes Vanluchene 2de plaats
Kobi De Bruyne 2de plaats

Provinciaal kampioenschap te Aalter op 24 januari 2015

Na een goede algemene repetitie hadden we er veel hoop op een goed resultaat. Maar liefst 11 judoka’s hadden de kimono aangetrokken en vochten als een duivel in een wijwatervat. 

We behaalden dan ook heel goede uitslagen:
Een gouden medaille voor Georgina Lamb (U15) en drie maal brons.  Lies Desmet (U18), Hanne Vermeiren (U18) en voor Robin Wittouck (U15) slaagden er in een 3e plaats in de wacht te slepen.

Deze 4 judoka's mogen zich opmaken voor het Vlaams Kampioenschap binne 14 dagen te Dendermonde. De andere Kruishoutemse deelnemers vochten voor wat ze waard waren, maar slaagden er uiteindelijk niet in een podiumplaats te behalen.

 

Het Vlaams Kampioenschap te Dendermonde op 7 en 8 februari 2015

In de aanloop naar deze wedstrijd werd onze club getroffen door het griepvirus, weinig of geen training voor verschillende van onze geselecteerde judoka’s wegens ziekte. Toch tekenden ze allen present aan de inschrijving sommigen weliswaar nog wat op slappe benen.

Weinigen konden dan ook een kamp winnen en werden uitgeschakeld in de reeksen. Dit jaar dus jammer genoeg geen Kruishoutemse judoka's op het Belgisch Kampioenschap voor jeugd.

Laatst aangepast op zaterdag 14 maart 2015 18:15
 
november - december 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 28 december 2014 17:46

Sterk jaareinde 2014 voor judoclub ASAHI'90

Nationale Kampioenschappen 2 november 2014

Via podiumplaatsen op het Provinciaal en Vlaams Kampioenschap konden Liga Tera en Hens De Vos zich kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap dat plaats vond te Brugge op 2 november. Van beiden werd dan ook verwacht dat ze de eer van onze club hoog zouden houden.

Liga mocht als eerste de mat op bij de dames tot 63 kg, de koninginnen klasse. Hierin presteerde ze bijzonder goed en waardoor ze uiteindleijk kon strijden voor de derde plaats. Dewelke ze uiteindelijk ook wist te veroveren. De eerste medaille was binnen en onze dag kon dan al niet meer stuk.
Hans wou zeker niet onder doen voor Liga en ging er dan ook voluit voor. Hans won zijn eerste kamp binnen de 10 seconden en hiermee was de trend gezet. Nadien won h hij ook nog zijn volgende kampen en werd kampioen van België in de klasse + 100kg. Een prachtprestatie van Hans en meteen ook de eerste mannelijke Belgisch Kampioen voor onze club.
Liga BK 2014   Hans BK 2014     Hans BK 2014 bis
 
Een schitterend Breughelmaal 8 en 9 november 2014
Ons Breughelmaal was een waar succes, nog nooit we zoveel eters verwelkomen, daarom aan allen bedankt. Ook een dikke merci aan alle medewerkers en helpende handen die hun steentje hebben bijgedragen om ons Breughelmaal ook dit jaar weer te laten slagen.
We hopen jullie dan ook volgend jaar terug te zien.
 affiche breughelmaal 2014

Nationale interclub te Kruishoutem 15 november 2014
Voor het eerst in de geschiedenis van de judoclub mochten we de nationale interclub inrichten Een grote eer voor onze club, maar ook een enorme uitdaging. Met clubs vanuit alle uithoeken van het land en ook aanwezigheid van een groot aantal buitenlandse judoka's is dit niet zomaar een tornooi.
Bij de dames deed onze ploeg van judoclub Kruishoutem het bijzonder goed, zij wonnen alle vier hun kampen en kwamen hierdoor op een voorlopige 3e plaats.
Bijzonder tevreden op het einde van de dag, met veel goede complementen van de judobond, voor de inrichting en het verloop ervan
We danken dan ook het gemeentebestuur en de sportdienst voor de logistieke medewerking om dit tot een goed sportief resultaat te maken.
13279778-0
 
Nationale interclub Herstal 22 november 2014
Onze dames judoka's hadden aan hun trainer beloofd om hun uiterste best te doen op de tweede dag intercub. De voorlopig derde plaats van vorige week was een beetje onverwacht, maar we zouden ze hard verdedigen.
Tegen Doornik liep alles goed ondanks het  tekort van Liga die ziek moest afmelden. Even later bleek Leuven een klasse te sterk, tegen Hooglede en Sambreville was het terug bingo. Maar de vermoeidheid sloeg toe en de 2 volgende wedstrijden werden nipt verloren.
Hierdoor vielen we juist naast het podium op een 4è plaats
Maar wij zijn zeer tevreden, zeker als je weet dat behoud het streefdoel was.
 
Interclub heren 16 en 23 november 2014
Onze herenploeg deed het iets minder dan onze dames.  Wegens ziekte en kwetsuren konden we slechts met 4 judoka's aantreden. (volledige ploeg bestaat uit 6 judoka's) Maar ze lieten zich niet doen en vochten voor wat ze waard waren.
Een voorlaatste plaats in het eindklassement betekend ook degradatie naar een lagere afdeling volgend jaar. Misschien is dit de kans om ook onze eugd aan bod te laten komen in de interclub.
 
De jongeren goed op dreef
Enkele van onze jongeren werden geselecteerd om deel te nemen aan het interprovinciaal kampioenschap. Dit door hun goede prestaties gedurende het voorbije jaar op de U13 ontmoetingen.
Koby De Bruyne, Georgia Lamb en Jana Neri werden uitgenodigd om deel te nemen aan dit tornooi. Samen met de andere Oost Vlaamse judoka's behaalden ze de 2e plaats op deze interprovinciale ontmoeting.
Ook tijdens de tornooien in Ardooie en Kemzeke presteerden onze judoka's schitterend, voor velen zal het volgend jaar een leeftijdscategorie hoger zijn. Hopelijk lukt het hen om ook daar dergelijke mooie prestaties neer te zetten.
Nieuwe zwarte gordel
Op het laatste weekend van november mocht Sebastien Hove zich aanbieden aan de examencommissie voor zijn examen zwarte gordel.
Hij slaagde voor zijn examen en de zoveelste zwarte gordel was een feit. Maar zoals men zegt 1e Dan is geen einddoel maar pas een begin.
Proficiat Seba en nu begint het echte werk pas.
Laatst aangepast op dinsdag 30 december 2014 19:48
 
uitslagen oktober 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 22 oktober 2014 20:43

 

Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen +21 te Kruishoutem op zaterdag 11 oktober 2014

Vandaag vond in onze sporthal het provinciaal kampioenschap plaats. Merel Carijn (-63kg) , Lise De Weirdt (-63kg), Liga Tera (-63kg), Bert Taelman (-81kg) en Hans De Vos (+100kg) kwamen vandaag in actie op deze thuiswedstrijd. Drie hen slaagden er ook in om een podiumplaats te bemachtigen en zo een selectie voor het Vlaams Kampioenschap in de wacht te slepen.

Liga Tera - 1e plaats

Lise De Weirdt - 3e plaats

Hans De Vos - 1e plaats

 

Piet Braken Tornooi te Reuven (NL) op zondag 5 oktober 2014

Vandaag stond een verre verplaatsing op het programma. Verschillende judoka's maakten de lange trip naar het Nederlandse Reuven om aldaar het beste van zichzelf te geven. En met succes.

Bij de U13 (-46kg) stond Hannes Vanluchene daags na zijn wedstrijd te Kemzeke terug op de wedstrijdmat. Met maar liefst 17 deelnemers in zijn categorie was het niet eenvoudig. Hannes deed zijn uiterste best en in zijn 6de wedstrijd verloor hij uiteindelijk voor de 3e plaats. Zeker een mooi resultaat voor zijn eerste echt grote tornooi.

Jason Goeminne en Ferre Willems kwamen in actie bij de U15 in de categorie tot 66kg. Beiden deden het niet slecht. Jason behaalde een mooie 2e plaats, zijn collega slaagde er net niet in om het podium te bereiken. Een 5e plaats in de eindstand dus voor Ferre.

Siebe De Jaegher (U18) moest reeds om 5u00 's ochtends vertrekken om tijdig op de mat te staan. Siebe kampte bij de -55kg zich een weg naar de kamp voor de 3e plaats die hij uiteindelijk nipt verloor. Een 4e plaats dus voor Siebe.

Bij de dames U18 kwamen Lies Desmet (-48kg) en Hanne Vermeiren (-57kg) in actie. In haar 2e wedstrijd kwam Hanne onzacht op het hoofd terrecht waarna ze de wedstrijd staakte. Naast een deuk in haar ego kwam ze er zonder verdere blijvende letsels van af. Lies had meer geluk. Vandaag vocht ze zich een weg naar de 3e plaats. Een mooi resultaat, zeker als je weet dat ze een categorie hoger vocht dan normaal.

U11 en U13 ontmoeting te Kemzeke op zaterdag 4 oktober 2014

Ook voor onze jongste judoka's is het nieuwe wedstrijdseizoen terug van start gegaan. Zaterdag vond in Kemzeke de eerste U11 en U13 ontmoeting plaats. Vijf van onze jongste competiteurs maakten de verplaatsing met wisselend succes. In de voormiddag kwamen bij de U11 kwamen Siel Willems en Helena Lamb in actie. Na de middag was het de beurt aan de U13, dan was het aan Georgina Lamb, Kobi De Bruyne en Hannes Vanluchene om de eer van Kruishoutem hoog te houden om de tatami.

Laatst aangepast op woensdag 22 oktober 2014 21:09
 
uitslagen maart 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 25 mei 2014 15:31

 

U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem op zaterdag 29 maart 2014

Naar jaarlijkse gewoonte vind eind maart onze eigen U11 en U13 ontmoeting plaats.Ook dit jaar was het weer een succes en mochten we meer dan 260 jonge judoka's verwelkomen op de wedstrijdmat.

Een thuiswedstrijd voor onze jongste judoka's, waar ze traditiegetrouw dan ook talrijk aanwezig. Met in totaal 19 Kruishoutemse deelnemers waren we ook dit jaar sterk vertegenwoordigd. Voor onze club kwamen volgende judoka's in actie.

U11 U13
Libbrecht Merijn
Willems Ciel
Coacolo Jens
Adam Arnout
Ringoet Oscar
Geysens Jarne
Lamb Helena
Bulcaen Kato
Devriese Faye

Lamb Georgina 
De Bruyne Kobi
Lecluyse Warre
Durnez Stan
Struyf Carmillian
Vanderschueren Milan
Ringoet Lowie
Dhondt Robin
Muylle Laurens

Ameye Davy

Onze judoka's deden het zeker niet onaardig. In het eindklassement bij de U13 eindigde Kruishoutem door een combinatie van het grote aantal deelnemers en de behaalde resultaten op de 3e plaats.

Proficiat aan onze jonge judoka's.

 

1e Open Bekers Van Gent op zondag 23 maart 2014

Open Bekers van Gent

Afgelopen weekend vonden te Zwijnaarde voor de allereerste maal de Open bekers van Gent Plaats, een organisatie van het Gents judoplatform. Een samenwerking tussen verschillende Gentse judoclubs.

 

Twee van onze U15 judoka's namen deel aan deze wedstrijd en deden dit zeker niet onaardig.

Fien Desmet behaalde een 3e plaats in de categorie tot 44 kg.

Ook Ferre Willems behaalde een mooie 3e plaats bij -66kg.

 

Een Mooi resultaat. Proficiat aan beide judoka's


Golden Judocup te Zelzate op zondag 16 maart 2014

Drie Kruishoutemse judoka's maakten dit weekend de verplaatsing naar Zelzate voor de Golden Judoclub. En met succes. Allen kwamen ze met een medaille terug naar huis.

Bij de U15 behaalden Fien Desmet (-44kg) en Ferre Willems (-66kg) beiden een 3e plaats.

Lies Desmet (-40kg) deed het bij de U18 zelf nog iets beter. Zij eindigde 1e in haar categorie.

 

U11 en U13 ontmoeting te Zelzate op zaterdag 15 maart 2014

Vandaag hadden er maar liefst 14 van onze jongste judoka's zich ingeschreven voor de U11 en U13 ontmoeting te Zelzate. Voor sommigen was het de allereerste keer, voor anderen begint het stillaan een gewoonte te worden.

Volgende judoka's kampten te Zelzate:

U11

Ringoet Oscar
Libbrecht Merijn
Willems Ciel
Coacolo Jens
Bulcaen Kato
Lamb Helena


U13

Lamb Georgina
De Bruyne Kobi
Lecluyse Warre
Durnez Stan
Struyf Carmilian
Vanderschueren Milan
Ringoet Lowie
Dhondt Robin

Laatst aangepast op zondag 25 mei 2014 15:33
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 12