Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen uitslagen februari 2014
uitslagen februari 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 09 maart 2014 11:19

 

Int. tornooi te Izegem op zondag 23 februari 2014

Op het tornooi te Izegem waar naar jaarlijkse gewoonte ook verschillende buitenlandse clubs vertegenwoordigd zijn, slaagde Ferre Willems (U15) er in om een mooie 3e plaats te behlen in de categorie tot 66kg.

Zo zie je maar dat hard werken op en naast de mat loont. Proficiat Ferre en doe zo verder.

 

U11 en U13 ontmoeting te Berlare op zondag 23 februari 2014

Ook onze jongste competitie judoka's kwamen deze week nogmaals in actie. Dit op de U11 en U13 ontmoeting te Berlare. Volgende van onze judok's namen deel:

U11 U13

Ciel Willems
Arnoud Adam
Oscar Ringout

Kato Bulcaen
Helena Lamb

Lowie Ringoet
Milan Vanderschueren
Carmilian Struyf

Georgie Lamb
Kobi De Bruyne

 

Uitreiking sporttrofeeën gemeente Zulte op 21 februari  2014

sportbelofte 2013 Zulte

Vrijdagavond werden de Zultse kampioenen 2013, naar goeie traditie, in de bloemetjes gezet en de Sportlaureaten 2013 bekend gemaakt in Zulte. Dat is een jaarlijkse organisatie van de sportraad en de sportdienst Zulte.

 

De 15-jarige judoka Lies Desmet werd uitgeroepen tot Sportbelofte 2013 van Zulte. Zij is actief bij Asahi 90 Kruishoutem VZW

 

Belgisch Kampioenschap Jeugd te Brugge op 16 februari 2014

BK jeugd 2014

Via een eerste plaats op het RK vorige week, mocht Lies Desmet deelnemen aan het BK in de categorie tot 44 kg.

Na heel wat wedstrijdperikelen slaagde Lies er in om een 3e plaats te behalen. Eeen bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap is zeker geen slecht resultaat.

 

De volledige uitslag en foto's vind je hier terug.

 

Nogmaals proficiat voor dit mooie resultaat en doe zo verder.

Regionaal Kampioenschap Jeugd te Dendermonde op 8 februari 2014

Zoals u eerder reeds kon lezen wisten 3 van onze judoka's zich via een podiumplaats op het Oost-Vlaams Kampioenschap voor de jeugd te plaatsen voor het Regionale Kmpioenschap.

Allen deden hun best, maar slechts één van onze jeugdige wedstrijdjudoka's slaagde er in om een podiumplaats te bemachtigen en op die manier door te stoten naar het BK.

Lies Desmet (U18) won haar beide kampen overtuigend met Ippon en behaalde zo de eindoverwinning in de categorie tot 44kg. Dit beloofd voor het Belgisch Kampioenschap van volgende week te Brugge.

Proficiat en veel succes op het BK.

 

8e sportgala te Kruishoutem op 7 februari 2014

Afgelopen vrijdag vond in de Mastbloem te Kruishoutem het 8e sportgala plaats waar de verdienstleijke sporters uit onze gemeente in de bloemetjes werden gezet voor hun prestaties in 2013.

Naast enkele eervolle vermeldingen van onze judoka's werd onze damesploeg verkozen tot sportploeg van het jaar 2013. Niet op hun volledige sterkte omwille van blessures en andere omstandigheden slaagdden zij er in om zich van het behoud te verzekeren in de Nationale afdeling van de Interclub. Hopelijk kunnen ze in 2014 wel aantreden in volle sterkte.

Nogmaals proficiat aan onze dames en allen die hieraan hebben bijgedragen.

Tijdens dit sportgala vond als intermezzo ook een korte judodemonstratie plaats. Iets wat het aanwezige publiek zeker kon smaken. Dat viel toch op te maken uit de vele positieve reacties die we nadien te horen kregen. Nogmaals bedankt aan de judoka's (en ouders) die dit mee mogelijk maakten.

 

Uitreiking 'Blauwe Pluim' te Kruishoutem  op zondag 2 februari 2014

Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Kruishoutemse Open VLD afdeling de 'Blauwe Pluim' aan een verdienstelijke Kruistemse inwoner op vereniging uit de gemeente. Dit jaar viel deze eer onze judoclub te beurt. Hieronder vind u de motivatie van hun keuze:

“Onze club werd in 1990 na een aantal initiatielessen in de sporthal van Kruishoutem opgericht en telt momenteel 140 leden. Diverse judoka’s behaalden de voorbije jaren titels en podiumplaatsen op provinciale en Vlaamse kampioenschappen. Bij de jeugd hadden we zelfs meerdere Belgisch kampioenen. Ook bij de interclub behaalde Asahi ’90 mooie resultaten met als hoogtepunt de nationale titel voor de damesploeg in 2012. De club heeft ondertussen zo’n 35 zwarte gordels. Hoofdtrainer van de club is dhr. Jean-Marie Vandepopuliere, 6e dan. Sinds 2013 kan de club voor haar trainingen terecht in een volledig nieuwe zaal in de sporthal van Kruishoutem en ook in de sporthal van Wortegem-Petegem kan men sinds kort judolessen volgen die worden ingericht door Asahi ’90. Daarnaast organiseert de club ook reeds jaren een succesvol tornooi voor de jeugd, het provinciaal kampioenschap voor de heren en één wedstrijddag van de interclub. Onlangs werd zelfs gestart met judo voor ouderen op vrijdagavond. Kortom judo voor iedereen, zowel op recreatief als competitief vlak.”

Laatst aangepast op zondag 23 maart 2014 17:03