Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen uitslagen januari 2014
uitslagen januari 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 26 januari 2014 16:35

 

Provinciale Jeugdkampioenschappen te Aalter op zaterdag 25 januari 2014

Vandaag vonden te Aalter de Provinciale Jeugdkampioenschappen U15, U18 en U21 plaats. Verschillende van onze jonge judoka's waagden hun kans.

U15

Desmet Fien (- 44 kg) - 5de plaats
Van Lancker Yentl (- 46 kg) - uitgeschakeld
Willems Ferre (+ 66kg) - 3de plaats

U18

Desmet Lies (-40kg) - 1ste plaats
Vermeiren Hanne (-52 kg) - 1ste plaats
Coppens Dino (-46kg) - opgegave na armklem

U21

Nelis Fabian (-66kg) - 5de plaats

 

Daarnaast zijn er nog eervolle vermeldingen voor Siebe De Jaegher (-50kg - 2e plaats ) bij de U18 en Aino Gansemans (-52kg - 1e plaats). Deze judoka's respectievelijk van JC Braken en JC Deinze zijn regelmtig op onze tatami terug te vinden tijdens de wekelijkse trainingen.

De 1e, 2e en 3e plaatsen van het Provinciale Kmapioenschap gaan door naar het Vlaams Kampioenschap waar zij zullen strijden voor een plaatsje op het Belgisch Kampioenschap. Wij willen iedereen alvast proficiat wensen met de behaalde prestaties en wensen hen het beste toe op het Vlaams Kampioenschap.

 

U11 en U13 ontmoeting te Lendelede op zaterdag 18 januari 2014

Ook voor onze jongste judoka's is het nieuwe wedstrijdseizoen aangebroken. Traditiegetrouw schuiven velen door naar een hogere categorie, wat een hele aanpssing is. Ook dit jaar was dit het geval.

Voor velen van onze jonge judoka's was het de eerste keer dat ze in een hogere leeftijdscategorie kampten, voor sommigen was het zelfs de allereerste wedstrijd. Volgende jongeren kwamen vandaag op de mat:

U11                U13

Jarne Geysens

Merijn Librecht

Arnoud Adam

Ciel Willems

 

Lowie Ringoet

Carmilian Struyf

Kobi De Bruyne

Warre Lecluyse

Milan Vanderschueren

Allen deden hun uiterste best. Voor velen was het echter de eerste keer, waardoor ze misschien wel wat last hadden van zenuwen. Maar het is zeker en vast een ervaring waar ze veel uit kunnen leren. En volgende keer zal het dan nog zo vlot gaan.

SVS Scholenkampieonschap te Hasselt op woensdag 15 januari 2014

Halfweg januari is er het traditionele scholenkampioenschap te Hasselt. Enkel de zussen Desmet schreven zich via hun school in en maakten de verre verplaatsing naar Hasselt.

Voor Fien Desmet was het de eerste keer Bij de U15. Een hele aanpassing, wat ze dan ook aan de lijve mocht ondervinden. Ze verloor haar eerste kamp en kreeg jammer genoeg geen herkansing. Een minder resultaat, maar een ervaring rijker. Hopelijk heeft ze er iets van opgestoken en volgende keer beter.

Haar zus Lies, ondertussen al bij de U18, slaagde er wel in om het podium te bereiken. Zij behaalde uiteindelijk een 2e plaats in de categorie tot 40kg.

 

Bekers der Topjudoka's te Lokeren op zaterdag 11 januari 2014

Het eerste tornooi van het nieuwe jaar, de ideale moment om te kijken wie er al gerecupereerd is van de feestdagen en wie er eventueel nog wat feestkilo's moet aftrainen.

Vandaag met een jonge delegatie afgezakt naar Lokeren voor deze wedstrijd. Voor sommigen was het ook de eerste keer dat ze in een nieuwe leeftijdscategorie deelnamen. En grote test dus voor de komende provinciale kampioenschappen binnenkort.

Ook al was het voor de meesten in een nieuwe categorie, dit lieten ze z

eker niet aan hun hart komen. En de resultaten zijn dan ook niet mis.

http://users.telenet.be/jclokeren/graphics/beker/affiche_groot.jpg

U15

- Ferre Willems (+66kg) - 1e plaats

- Robin Wittouck (+66kg) - 2e plaats

U18

- Julie Wittouck (-70kg) - 3e plaats

- Lies Desmet (-40kg) - 1e plaats

- Hanne Vermeiren (-52kg) - opgave

 

Een mooi resultaat. hopeleijk kunnen ze dit binnen  dagen bevestigen op de Provinciale Jeugdkampioenschappen te Aalter.

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 17:57