Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen uitslagen maart 2013
uitslagen maart 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 12 maart 2013 12:22

Bekers van Deinze op zaterdag 30 maart 2013

Tijdens het paasweekend zijn er niet alleen de Gulden Eifeesten in Kruishoutem, maar traditiegetrouw ook de Bekers van Deinze in het judo voor de leeftijdscategoriën U15, U18 en U21/+21. In elke leeftijdscategorie waren we vertegenwoordigd.

Lies Desmet startte in de ochtend en zette meteen de maatstaf door een 1e plaats te behalen.

Nadien was het de beurt aan Hanne Vermeiren, die na een periode out door blessure voor het eerst sinds lang terug op de wedstrijdmat stond. En Hanne deed het zeker niet slecht, ze verloor uiteindelijk de kamp voor de derde plaats. Een 5e plaats is zeker niet mis voor een wederoptreden.

Ook Hans De Vos was van de partij en te Deinze en de tegenstand zal het weer geweten hebben. Hans werd opnieuw eerste in zijn categorie. Nadien was hij echter wel wat ontgoocheld over het feit dat hij maar een medaille kreeg op de BEKERS van Deinze.

Proficiat aan de judoka's

 

U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem op zondag 24 maart 2013

Afgelopen zondag was er terug onze jaarlijkse U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem. Als organiserende club kunnen opnieuw terugkijken op een geslaagde editite met een kleine 300 deelnemers over beide leeftijdscategorieën. Ook onze eigen jongeren namen talrijk deel, er waren maar liefst 14 judoka's vn onze club die hun kans waagden en zich wilden meten met de opgedaagde tegenstand.

De één had natuurlijk al wat meer ervaring dan de andere, voor anderen was het dan de eerste keer of wilden na een tijdje nog eens meedoen en hun kans wagen. Dit dan ook met wisselend succes, maar allen deden hun uiterste best en vochten voor wat ze waard waren. Volgende judoka's namen deel aan onze U11 en U13 ontmoeting:

U11


Faye Devriese

Kobi Debruyne

Milan Vanderschueren

Carmillian StruyfU13


Fien Desmet

Roxanne Baeten

Stan Durnez

Weytens Jarno

Wout De Bruyne

Toby Luys

Warre Lecluyse

Yentl Van Lancker

Lenno Durnez

Allin Vanderscheuren

Proficiat aan deze jonge deelnemers en hopelijk smaatkte dit naar meer en zien we ze binnekort nog terug op de wedstrijdmat van één van de komende U11 en U13 ontmoetingen.

 

Golden Judocup U21/+21 te Zelzate op zondag 17 maart 2013

Twee deelnemers en twee medailles vandaag op de Golden Judocup te Zelzate. Zeker geen slecht resultaat dus. Merel Carrijn behaalde een 3e plaats in de categorie tot 70kg. Hans De Vos deed het zelf nog beter en werd 1e in zijn gewichtscategorie (+100kg).

Proficiat aan beide judoka's

 

Golden Judocup U11 en U13 te Zelzate op zaterdag 16 maart 2013

Vandaag hadden vier jonge judoka's zich ingeschreven voor de U11 en U13 ontmoeting. Voor twee van hen was het zelfs de allereerste competitie in hun judocarriere. 's Ochtends kwamen bij de U11 Milan Vanderscheuren en Kobi Debruyne de mat op. In de namiddag was het dan de beurt aan Allin Vanderscheuren en Yentl Vanlancker bij de U13

Allen deden ze hun uiterste best en de resultaten waren er dan ook naar. Dit beloofd voor volgende week in Kruishoutem.

 

Internationaal tornooi te Ingelmunster op zaterdag 9 maart 2013

Afgelopen weekend waagden verschillende van onze judoka's hun kans op het internationaal tornooi van Ingelmunster. En met succes, alle deelnemers van onze club konden immers een medaille in de wacht slepen.

Lies Desmet (U15) vocht voor wat ze waard was in de categorie tot 36kg. En dat het spannend was, is ook te merken aan de resultaten. Na alle wedstrijden stonden er drie meisjes ex aequo voor de eerste plaats. Maar door het onderlinge gewichtsverschil werd Lies uiteindelijk al 3e gerangschikt. Een bronzen medaille als eindresultaat is zeker niet slecht.

In de leeftijdscategorie U21/+21 kwamen 2 van onze judoka's de mat op. Lise De Weirdt behaalde een mooie 2e plaats in de categorie tot 63kg. Na een bronzen medaille voor Lies en een Zilveren voor Lize ontbrak ons enkel nog het goud, en daar zorgde Hans De Vos dan weer voor. In de categorie +100kg behaalde Hans de 1e plaats.

Brons, Zilver en Goud met slechts 3 judoka's. Ik denk dat we zeker niet mogen klagen over deze prestaties. Proficiat aan de judoka's en doe zo verder.

Laatst aangepast op donderdag 04 april 2013 11:14