Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen uitslagen maart
uitslagen maart PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 23 maart 2012 11:43

Shodan Shiken 1e DAN 18 maart 2012

Op zondag 18 maart vond in Zele een examen plaats voor zwarte gordel 1e DAN. Hans De Vos, onze 'eeuwige' bruine gordel, nam deel aan dit examen en slaagde met onderscheiding. Onze club is sinds afgelopen weekend dus weer een zwarte gordel rijker. 

1ste dan 18-03-2012 Hans De Vos

Geslaagden SDS 18 maart 2012

Hans De Vos (6e van links)


Wie de afgelopen maand kwam trainen, was het ongetwijfeld wel opgevallen dat Hans zich aan het voorbereiden was voor dit examen. Na 14 jaar bruine gordel vond iedereen dat het stilaan tijd werd voor een nieuw kleurtje. Daar waar de zenuwen hem een kleine 10 jaar geleden in zijn eerste poging de das om deden viel dit deze keer heel goed mee. Voor zijn examen was Hans opnieuw enorm zenuwachtig, wat leidde tot ontelbare toiletbezoeken en veel nerveus heen en weer geloop. Maar éénmaal hij aan de beurt was, kon hij deze voldoende onder controle houden en legde hij een meer dan behoorlijk examen af, waarvoor hij met onderscheiding slaagde. Zowel voor het onderdelen ne waza, tachi waza als voor het deel kata's behaalde hij een zeer mooie score. En hij heeft de smaak blijkbaar te pakken, want nadien droomde hij al luidop van zijn 2e DAN. 

Via deze weg willen we Hans dan ook proficiat wensen. En zoals Jean-Marie zegt: Hans, nu begint het echte werk pas!

Laatst aangepast op vrijdag 23 maart 2012 11:54