Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
uitslagen maart PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 23 maart 2012 11:43

Shodan Shiken 1e DAN 18 maart 2012

Op zondag 18 maart vond in Zele een examen plaats voor zwarte gordel 1e DAN. Hans De Vos, onze 'eeuwige' bruine gordel, nam deel aan dit examen en slaagde met onderscheiding. Onze club is sinds afgelopen weekend dus weer een zwarte gordel rijker. 

1ste dan 18-03-2012 Hans De Vos

Geslaagden SDS 18 maart 2012

Hans De Vos (6e van links)


Wie de afgelopen maand kwam trainen, was het ongetwijfeld wel opgevallen dat Hans zich aan het voorbereiden was voor dit examen. Na 14 jaar bruine gordel vond iedereen dat het stilaan tijd werd voor een nieuw kleurtje. Daar waar de zenuwen hem een kleine 10 jaar geleden in zijn eerste poging de das om deden viel dit deze keer heel goed mee. Voor zijn examen was Hans opnieuw enorm zenuwachtig, wat leidde tot ontelbare toiletbezoeken en veel nerveus heen en weer geloop. Maar éénmaal hij aan de beurt was, kon hij deze voldoende onder controle houden en legde hij een meer dan behoorlijk examen af, waarvoor hij met onderscheiding slaagde. Zowel voor het onderdelen ne waza, tachi waza als voor het deel kata's behaalde hij een zeer mooie score. En hij heeft de smaak blijkbaar te pakken, want nadien droomde hij al luidop van zijn 2e DAN. 

Via deze weg willen we Hans dan ook proficiat wensen. En zoals Jean-Marie zegt: Hans, nu begint het echte werk pas!

Laatst aangepast op vrijdag 23 maart 2012 11:54
 
uitslagen maart PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 maart 2012 00:52

Examen Provinciaal scheidsrechter 11 maart 2012

Afgelopen weekend vond het examen plaats van de opleiding tot provinciaal scheidsrechter.  Sebastien Hove nam deel aan deze cursus en behaalde zondag de graad van Provinciaal Scheidsrechter.  Binnenkort kan je hem dus niet enkel in kimono maar ook als scheidsrechter aan het werk zien op de tatami.  Het is de 1ste maal sedert de oprichting van onze judoclub dat een eigen jeugdjudoka scheidsrechter word.


Sebastien Hove

Sebastien Hove

1e Kyu -°1993

Via deze weg willen we Sebastien dan ook proficiat wensen en veel succes bij de start van zijn carriere als scheidsrechter in het judo.

Laatst aangepast op dinsdag 20 maart 2012 09:48
 
uitslagen maart PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 maart 2012 00:48

U11 en U13 ontmoeting te Zelzate 11 maart 2012

U11

Stan Durnez - Wout De Bruyne - Robin Dhondt wonnen 1 of meerdere kampen.

U13

Fien Desmet - Toby Luys - Ferre Willems wonnen 1 of meerdere kampen.

Roxanne Baeten en Yentl Van Lancker wonnen al hun kampen.

Laatst aangepast op donderdag 15 maart 2012 22:12
 
uitslagen maart PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 12 maart 2012 00:40

Internationaal tornooi Ingelmunster 10 maart 2012

U15

Desmet Lies          - 32 kg   2de pl

Vermeiren Hanne   - 48 kg   3de pl

-/+20

Leyman Jellien      - 48 kg   1ste pl

Leyman Lisa         - 57 kg   1ste pl

Laatst aangepast op donderdag 15 maart 2012 18:00
 
Jeugdkampioenschappen 2012 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 06 maart 2012 10:24

Nog nooit in de geschiedenis van onze judo club waren we zo succesvol in de jeugd kampioenschappen als in 2012.

Met 9 judoka's ingeschreven voor de provinciale kampioenschappen, waren we zeker niet bij de clubs met het grootste aantal deelnemers.

Deze 9 deden het in Aalter bijzonder goed, doel was zoveel mogelijk podiumplaatsen behalen, deze geven immers toegang tot de Vlaamse kampioenschappen.

7 van onze judoka's behaalden dan ook een podiumplaats, enkel Sebastien Hove en Fabian Nelis vielen naast het podium, de rest gaat door naar de Vlaamse kampioenschappen.

 Met onze 7 judoka's mochten we in Herentals kampen voor de tittel of een podiumplaats, welke dan toegang gaf tot het Belgisch Kampioenschap. Ook hier ging het heel goed, we waren één van de clubs met het meest aantal deelnemers en we behaalden dan ook 4 podiumplaatsen, terwijl de anderen er nipt naast vielen. Jellien Leyman, Hanne Vermeire en Dino Coppens verloren in de herkansingen nipt voor de 3è plaats.

Dus op naar het Belgisch Kampioenschap te Herstal, 2 jongens en 2 meisjes.

Op zaterdag de jongens met eerst Michiel Bossier die een zware loting had, verloor zijn eerste kamp en werd verwezen naar de herkansing, won zijn eerste kamp in de herkansing, maar de finale in de herkansing was er te veel aan. Maar een 5è plaats op het Belgisch kampioenschap is toch iets waar je fier mag op zijn, proficiat Michiel. Daarna was het de beurt aan Thomas De Clercq, was er geraakt via 3è plaatsen, dus nogal moeizaam en hierdoor loting niet van de poes. Ook hier hetzelfde scenario als bij Michiel, eerste kamp verloren, eerste herkansing gewonnen en in de finale herkansing verloren, toch een mooie 5è plaats. Proficiat Thomas die na een dipje kennelijk het goeie ritme terug heeft gevonden.

Op zondag de meisjes aan het werk, eerst Lisa Leyman die via een 3è plaats op het Vlaams kampioenschap terug geen beste loting had, eerste kamp komt ze mooi op voorsprong, maar geeft deze in het verloop van de kamp uit handen en komt zelfs op achterstand, maar op het einde van de kamp kan ze de overwinning naar zich toetrekken. In de halve finale tegen de Vlaamse Kampioene domineert ze de kamp zonder ook maar te scoren. Maar de fysieke kracht wint en op het einde kan ze toch een score op het bord krijgen. De finale tegen de Belgische kampioene senioren, was een kopie van de halve finale, opnieuw domineerde Lisa de kamp, maar scoren was een probleem. Hoe verder de kamp vorderde hoe sterker Lisa werd en er werd een yuko gescoord, nu kwam het erop aan om de score te behouden wat ook lukte. Lisa kampioen van België, als je weet dat Lisa de eerst 5 maanden van 2011 gekwetst was, dan kan je dit alleen maar bewonderen.

In de namiddag, achter dat we de overwinning van Lisa al gevierd hadden kwam Lies Desmet aan de beurt. In de eerste kamp deed ze het aanvankelijk schitterend, scoorde een yuko en daarna een waza-hari, we dachten het is binnen, maar heel op het laatst laat gaat ze in de fout en krijgt een ippon tegen. Via de herkansingen haalt ze een derde plaats binnen, proficiat Lies doe zo verder sterk bezig.

Judoclub ASAHI'90 Kruishoutem behaalde met 9 judoka's 

Provinciale kampioenschappen te Aalter

Gouden medaille: Lies Desmet, Lisa Leyman en Michiel Bossier

Zilveren medaille: Hanne Vermeire en Jellien Leyman

Bronzen medaille: Dino Coppens en Thomas De Clercq

Vlaamse kampioenschappen te Herentals

Gouden medaille: Lies Desmet

Bronzen Medaille: Lisa Leyman, Thomas De Clercq en Michiel Bossier

Belgisch kampioenschap te Herstal

Gouden Medaille: Lisa Leyman

Bronzen medaille: Lies Desmet

Laatst aangepast op dinsdag 06 maart 2012 10:36
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 Volgende > Einde >>

Pagina 15 van 17